Hva er cøliaki?

Cøliaki er en intoleranse og ikke en allergi.

Det er en kronisk tarmsykdom og cøliakere tåler ikke proteinet gluten som finnes i noen kornsorter (blant annet hvete, spelt, bygg og rug). Gluten kan også finnes i havre som ikke er garantert glutenfri.

Det finnes glutenfri havre på det norske markedet, og det er en fin kilde til blant annet kostfiber for alle som spiser glutenfritt. Når en cøliaker spiser matvarer som inneholder gluten gir dette en skadelig immunreaksjon i tarmslimhinnen. Det finnes ingen medisiner for cøliakere, men fullstendig symptomfrihet oppnås nesten alltid når gluten fjernes fra kostholdet.

Endelig kan alle spise Stabburet Leverpostei

Åtte av ti norske barn spiser leverpostei, som er et næringsrikt pålegg og en god kilde til blant annet jern. Samtidig oppgir en av fem foreldre at barna deres reagerer på noe i maten, og ofte er det gluten som blir oppgitt som synderen. Nå kan endelig alle barn spise Stabburet Leverpostei. Vi har laget to deilige og allergivennlige varianter, helt uten gluten og melk. Stabburet Leverpostei Glutenfri med grønn sirkel, er i tillegg også uten fisk. De er saftige, smøremyke og blir lett favorittposteiene til både liten og stor.

 

Fersk Glutenfri Leverpostei     Stabburet Glutenfri Leverpostei