Her får du en oppskrift som er tilpasset barn fra 6 måneder.Oppskriften består av blant annet gulrot og brokkoli. Den er både sunn og enkel å lage.
Ingredienser
- 1 potet
- 1 gulrot
- 1 bit kålrot
- 50 g selskapserter (frosne)
- 50 g brokkoli (bruk gjerne stilken)
- 50 g Stabburet Leverpostei
- 2-3 ss rapsolje eller olivenolje
- 2-5 ss kokevann fra grønnsakene
Fremgangsmåte
- Kok grønnsakene i vann uten tilsatt salt til de er myke (kutt de gjerne i terninger, da går det fortere). Hell av mesteparten av kokevannet, men ta vare på litt for å justere konsistensen på mosen.
- Tilsett litt olje og noen spiseskjeer kokevann fra grønnsakene og mos med en stavmikser eller kjør det jevnt i en food prosessor.
- Tilsett leverpostei mot slutten og bland til en jevn mos med eller uten biter alt etter hvordan barnet liker maten og hvor gammelt det er. Du kan gjerne variere med ulike typer grønnsaker eller tilsette litt urter for mer smak
Tips!
Et godt tips er å fryse ned mosen i isterningsbokser eller i små bokser så har du klar mat når du har behov for det.